Χρήσιμα tips για οικονομία στις εκτυπώσεις

Έχεις εκτυπωτή; ότι χρειάζεται να ξέρεις για τον εκτυπωτή σου και τις εκτυπώσεις είναι εδώ...

Απέφυγε τους φτηνιάρικους εκτυπωτές!
Υπάρχουν πολλοί φθηνοί εκτυπωτές από γνωστές μάρκες και από άγνωστες. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αγοράζοντας ένα φτηνό εκτυπωτή η εταιρεία θα σου αποσπάσει χρήματα από τα μελάνια του εκτυπωτή παρά από τον ίδιο τον εκτυπωτή. Πριν αγοράσεις εκτυπωτή πρόσεξε πόσο κοστίζουν τα μελάνια και τι διάρκεια ζωής έχουν!

Χρησιμοποίησε τη σωστή γραμματοσειρά!
Μια μελέτη από μαθητές έδειξε πως αν η αμερικάνικη κυβέρνηση χρησιμοποιούσε πιο λεπτή γραμματοσειρά θα γλύτωνε 400 εκ δολάρια το χρόνο. Χρησιμοποιώντας λεπτότερη γραμματοσειρά στις εκτυπώσεις σου μπορείς να κάνεις οικονομία στο μελάνι κατά 20%.

Χρησιμοποίησε τη χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης!
Αν δεν εκτυπώνεις φωτογραφίες ή πολύ μικρές εκτυπώσεις τότε δε χρειάζεται να εκτυπώνεις σε υψηλή ποιότητα. Ρύθμισε τη ποιότητα εκτύπωσης στις ιδιότητες του εκτυπωτή. Επίσης αν δεν είναι αναγκαίο να εκτυπώσεις έγχρωμα προτίμησε την ασπρόμαυρη εκτύπωση.

Χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμα μελάνια!
Πολλά καταστήματα προσφέρουν μη αυθεντικά μελάνια αλλά ανακυκλώσιμα όπως και μερικά μαγαζιά γεμίζουν τα άδεια μελάνια σου. Προτίμησε την ανακύκλωση ακόμα και στα μελάνια του εκτυπωτή!

Συνέχισε να εκτυπώνεις!
Ακόμα και αν ο εκτυπωτής δείχνει πως έχει τελειώσει το μελάνι συνήθως το δοχείο περιέχει και άλλο μελάνι. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να συνεχίσεις την εκτύπωση ακόμα και αν σε έχει ειδοποιήσει για χαμηλή στάθμη στο μελάνι. Μπορεί να βοηθήσει αν βγάλεις το μελάνι και το επανατοποθετήσεις στον εκτυπωτή!

Οικονομία στο χαρτί!
Μπορείς να κάνεις οικονομία στο χαρτί αν εκτυπώσεις και στις 2 πλευρές του. Οι περισσότεροι νέοι εκτυπωτές έχουν αυτή τη δυνατότητα, δες το manual του εκτυπωτή να δεις πως γίνεται.

Κάνε οικονομία όταν εκτυπώνεις παρουσιάσεις!
Αν εκτυπώνεις powerpoint μπορείς να έχεις 4 slides σε μια σελίδα και να διαβάζονται με ευκολία. Έτσι θα κάνεις οικονομία και σε μελάνι αλλά και σε χαρτί. Δες στις επιλογές του powerpoint και άλλαξε τις ρυθμίσεις.

Μην εκτυπώσεις την test σελίδα!
Πολλοί εκτυπωτές εκτυπώνουν την test page όταν ανοίγουν ή όταν γίνεται η εγκατάστασή τους για πρώτη φορά.. Κοίταξε το εγχειρίδιο του εκτυπωτή να δεις πως απενεργοποιείται.

Εκτύπωνε κάθε τόσο!
Αν δεν χρησιμοποιείς τον εκτυπωτή για μεγάλο διάστημα τα μελάνια του μπορεί να στεγνώσουν και να ξεραθούν με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν! Για να το αποφύγεις εκτύπωνε μια φορά την εβδομάδα μια γραμμή κειμένου.

Περίμενε πριν κλείσεις τον εκτυπωτή!
Μετά από μια εκτύπωση τα μελάνια και η κεφαλή του εκτυπωτή επιστρέφουν σε ένα προστατευμένο και κλειστό σημείο στον εκτυπωτή συνήθως στη δεξιά πλευρά του. Αν τον κλείσουμε πριν επιστρέψουν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ή στεγνώματος του μελανιού.

Εκτύπωσε μόνο την τελευταία έκδοση!
Αντί να εκτυπώνεις 2,3 φύλλα και να βλέπεις τελικά ότι έχεις κάνει λάθος στο κείμενο σου καλύτερα έλεγξε το έγγραφό σου πριν το εκτυπώσεις, έτσι θα κάνεις οικονομία στο χαρτί.

Πηγή άρθρου: toxrisimo.gr

Scroll to Top