Γέμισμα μελανιώνΓέμισμα μελανιών: Οι απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις

Το γέμισμα μελανιών έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, τόσο για λόγους κόστους όσο και γιατί παρουσιάζει πολλά ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο εκτυπωτής σας θα βγάλει την προειδοποίηση της χαμηλής στάθμης μελανιού, ίσως θελήσετε να γεμίσετε ξανά το φυσίγγιο μελανιού, αντί να αγοράσετε καινούριο μελάνι

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του γεμίσματος μελανιών;

Το γέμισμα μελανιών είναι καταρχάς πολύ πιο οικονομικό από την αγορά ενός καινούριο μελανιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δαπάνη έως και 80% χαμηλότερη, ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα της εκτύπωσης είναι ακριβώς η ίδια. Επιπλέον, πρόκειται για την πιο φιλική προς το περιβάλλον πρακτική, αφού το μελανοδοχείο επαναχρησιμοποιείται και δεν καταλήγει στα απορρίμματα.

Πότε πρέπει να ξαναγεμίσω το μελάνι;

Σας συνιστούμε να ξαναγεμίσετε το μελάνι, μόλις αρχίσει να μειώνεται η ποιότητα εκτύπωσης. Η συνέχιση της εκτύπωσης με το μελάνι μέχρι να στεγνώσει εντελώς είναι πιθανό να το καταστρέψει και θα μειώσει δραματικά την πιθανότητα επαναπλήρωσης.

Πόσες φορές μπορώ να ξαναγεμίσω ένα μελάνι;

Ο αριθμός των γεμισμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ο πιο σημαντικός είναι πόσο καλά φροντίζετε το μελανοδοχείο. Ένα καλά φροντισμένο δοχείο μπορεί να ξαναγεμίσει αρκετές φορές. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μην το αφήνετε να τελειώνει μέχρι τέλους, να το κρατάτε μέσα στον εκτυπωτή μέχρι να το πάτε για γέμισμα και να καθαρίζετε τακτικά την κεφαλή του εκτυπωτή.

Τι πρέπει να προσέξω όταν βγάλω το μελάνι από τον εκτυπωτή;

Μόλις αφαιρέσετε το μελανοδοχείο από τον εκτυπωτή, τοποθετήστε το σε ένα καθαρό πλαστικό σακουλάκι. Αυτό θα προστατεύσει το μελάνι και θα το αποτρέψει από το να στεγνώσει εντελώς. Καλό είναι κάθε δοχείο να τοποθετείται σε διαφορετικό σημείο, ώστε να μην χτυπούν οι κεφαλές μεταξύ τους κατά τη μεταφορά. Ποτέ μην αγγίζετε, καθαρίζετε ή τοποθετείτε οτιδήποτε πάνω από τα ακροφύσια της κεφαλής εκτύπωσης. Κρατήστε τα μελάνια σε δροσερό σημείο και μεταφέρετέ τα το συντομότερο δυνατό στο κατάστημα για την αναγόμωσή τους.

Είναι ίδιο το καινούριο με το ξαναγεμισμένο μελάνι;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην καθημερινή ποιότητα εκτύπωσης. Εφόσον η διαδικασία γίνει σωστά και πετύχει, θα μπορείτε να εκτυπώνετε όπως και πριν ό,τι θέλετε στον εκτυπωτή σας. Φυσικά, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα χρώματα ενδέχεται να έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πριν. Αυτό συμβαίνει επειδή δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, μιας και τα χρώματα κάθε εταιρείας είναι συγκεκριμένα και πατενταρισμένα. Πάντως, αυτές οι διαφορές είναι τόσο μικρές που τις περισσότερες φορές δεν γίνονται αντιληπτές ούτε καν από γραφίστες.

Scroll to Top